Få solceller før din nabo

Solceller er noget som de fleste kender til, eftersom solceller de seneste par år er begyndt at blive mere og mere populære at have som privatperson. Går man en tur igennem et helt almindeligt parcelhuskvarter, er det kun de færreste, der vil blive overraskede over at se solceller på mange af hustagene.

SPONSORERET INDHOLD

Der findes virkelig mange fordele ved at investere i solceller til sit hus, så det er helt forståeligt, hvis du går med en lille drøm om at få solceller, men først og fremmest er det vigtigste dog at finde ud af, om det kan betale sig, at du får solceller, samt om dit hus er i stand til at have solceller. Når først det hele er kommet på plads, kan du så endelig skynde dig at få installeret solceller før din nabo, så du kan nyde alle fordelen ved det.

 

Kan det betale sig for dig?

Når man vælger at få installeret et solcelleanlæg, skal man huske på, at solcellerne producerer mest strøm midt på dagen og om sommeren. Derfor skal du finde ud af, om du bruger tilstrækkeligt med strøm på disse tider af dagen og året, for hvis ikke kan det højst sandsynligt ikke betale sig at få installeret solceller. Man får nemlig mest ud af at have solceller, hvis man inden for den samme time kan nå at bruge det meste af den strøm, der bliver produceret hver time.

Du kan eventuelt lave en aftale med en elektriker, som kan undersøge dit strømforbrug, hvis du selv er i tvivl om det, eller du kan få en solcelleinstallatør til at undersøge, hvor meget strøm dit hus vil kunne producere med solceller.

 

Er dit hus i stand til at have solceller?

Om dit hus overhovedet er egnet til solceller er noget af det vigtigste at finde ud af, når man begynder at tænke på solceller. Først og fremmest skal man finde ud af, hvor mange solceller man skal have, og hvor store de skal være for, at der bliver produceret nok strøm, og det kommer helt an på husstandens elforbrug.

Derefter er det vigtigt at vide, om selve huset er i stand til at bære solcellerne. Skal man have dem på taget, hvilket er den mest almindelige løsning, skal man altså finde ud af, om ens tag er stærkt nok til at bære solcellerne, samt om ens tag har den rette hældning i forhold til solens placering i løbet af dagen, så der bliver produceret tilstrækkeligt med strøm.

Husk også at snak med kommunen om det er tilladt for dit hus at få installeret solceller. Huse der er fredede må man for eksempel som regel ikke montere solceller på. Man skal desuden også altid tjekke med sin kommune, om der er nogle specielle regler for installering af solceller i dit område. Mange kommuner har nemlig regler for, hvor man må placere solcelleanlæg med hensyn til lokalplaner og fredninger, og om solcelleanlægget vil komme til at ødelægge områdets æstetik.

 

Økonomiske fordele

Nogle af de største fordele ved at investere i solceller, er når det kommer til økonomien. Solcellerne kan nemlig producere så meget strøm, at man kan se tydelige forskelle på sin elregning. En gennemsnitlig husstand sparer om mod 1000 kr. eller mere om måneden ved at lade solcellerne overtage produktionen af en del af strømmen. Solceller tilbagebetaler altså sig selv i løbet af årene, da de i de fleste tilfælde kan holde i 25 år eller mere uden særlig meget vedligeholdelse.

 

Vælg dyre solceller fra starten af

Når man endelig har besluttet sig for, at man skal have installeret solceller, og når alt andet er kommet på plads med hensyn til husets egnethed og kommunens regler, skal man endelig bare gå i gang med at finde ud af hvilke solceller, der vil være bedst egnede til ens hus.

Her er det ofte prisen, der kommer på spil. Da solceller godt kan være dyre, er det fristende at vælge dem, der er billigst, men faktisk er det en langt bedre idé på længere sigt at vælge dyre solceller frem for billige og så låne penge hertil, da solcellerne på den måde vil være mere effektive og vil holde i flere år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *