Hold vejfest for alle dine naboer

Vejfester er vejen frem til dine naboers hjerter. Hvis du ønsker et bedre fællesskab med dem, der bor lige på den anden side af hækken, så er det tid til at arrangere en kæmpestor vejfest.

Er der noget der virkeligt kan bringe os sammen over vores ligusterhække her i lille Danmark, så er det en ordentlig vejfest. En vejfest behøver ikke kun at gælde ude i små parcelhuskvarterer, de kan ligeså godt blive arrangeret i boligforeninger. En god vejfest kan få skabt forståelse og bygget bro i mellem dig og dine naboer. Det kan også hjælpe på de dumme dagligdagskonflikter, der måske hænger i luften. Efter en god vejfest vil I kende hinanden bedre, og konflikterne kan afdæmpes. Det kan også give jer nye og sjove oplevelser, der hjælper med en god fællesskabsfølelse.

Du kan her få nogle gode idéer til, hvilken type fest du skal holde, og hvad du ikke må glemme at købe.

SE OGSÅ Gode tips fra min nabo om kaffe

Fyr op for temafesten

Vi husker alle sammen Tour de Chambre fra studietiden. Den gamle kollegietradition går aldrig af mode. Tour de Chambre er temafesternes gud, men en bøn er næppe nødvendigt for, at din temafest bliver en succes. Ligegyldigt om du bor i et parcelhuskvarter eller en boligforening, så er kollegietraditionen en god mulighed for at få en god og sjov oplevelse med dine naboer.

Tour de Chambre byder på rigeligt med muligheder. Ja, det er faktisk bare din fantasi, der sætter grænser for, hvor god en aften du kan skabe for dine gæster. Hele licensen i denne type fest er, at du bliver inviteret indenfor hos dine naboer, og du får samtidig mulighed for at se deres kreative og sjove sider. Først og fremmest skal alle husstande vælge et tema. Det er her, hvor din kreativitet skal skinne i gennem. Så find et godt tema, måske skal det være juletema, mexicansk, sex and the city, bodega eller noget helt andet.

Til Tour de Chambre er værtskabet altafgørende. Gæsterne skal føle sig hjemme og velkommen. Og hvilken anden måde gør man det bedre end at servere en dejlig kold drink og en masse snacks. Det skal selvfølgelig passe til temaet, så vælg med omhu.

Men en temafest er naturligvis ikke gennemført uden underholdning. Den skarpeste temafest er den, der byder på en gennemført aften fra mad, drinks, udklædning og hele vejen til underholdningen. Du kan blandt andet finde en masse inspiration til selskabslege og temaer flere steder på nettet.

SE OGSÅ Nogle indretningsråd fra min nabo

Fyr op for grill og farhumor

Synes du selv, at du er blevet lidt for gammel til at holde temafester og gå fra hus til hus. Så kan den traditionelle og gammeldags vejfest stadig være en god anledning til at forbedre naboskabet. Først og fremmest skal du sørge for at rammerne er i orden. For at sikre dig, at festen ikke aflyses på grund af vejrforhold, så er det en god idé at leje et festtelt, som du kan slå op.

Dernæst skal du finde eller leje en stor grill og købe en god portion kul, så den kan tændes op.

Det er ikke nødvendigvis dig, der skal sørge for at servere alt mad. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, så den sikre vej frem er naturligvis at bede alle naboer om at medbringe en ret og kød til grillen. På den måde kan du også være sikker på, at alle får noget de kan lide.

Når det nu er en vejfest og ikke blot en madaftale med naboerne, så er musik og underholdning en selvfølge. Der er aldrig nogen fest, hvis ikke der er sørget for anlæg og høj dansemusik, som hofterne kan svinges til. Ønsker du at gøre noget ud over det sædvanlige, så kan du booke en live-optræden eller underholdning udefra. Det hjælper altid på humøret, og det giver dig og dine naboer en særlig oplevelse, som fremadrettet kan være et samtaleemne.

Temafester og vejfester generelt er dog ikke billige. Selvom du ikke skal stå for alle udgifterne, kræver det stadig penge på kontoen. Men står du i den situation, at du har lavvande i kassen, så kan du med fordel tage et lille lån hos f.eks. Minifinans. Deres lån kan være en lille pris at betale for et godt naboskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *